Istaknite se od konkurencije - Pravo je vrijeme za digitalizaciju

Istaknite se od konkurencije - Pravo je vrijeme za digitalizaciju


Poduzeća se trenutno suočavaju s iznimno izazovnom situacijom zbog velikog utjecaja koronavirusa na ekonomiju i poslovanje.

Vrijeme je za digitalizaciju vašeg poslovanja !

Moramo raditi pametnije i biti spremni nositi se s izazovima koji su pred nama.

Pet koraka koje možete poduzeti kako bismo pripremili vaše poduzeće i digitalni marketing za vrijeme koronavirusa.

1) Upravljajte pametno i organizirano kako bi uspjeli zadržati postojeću korisničku bazu i dobiti nove klijente

Održavajte kontakt s kupcima i vašim klijentima ili riskirajte da ih izgubite. Uvijek je jeftinije zadržati postojećeg klijenta i kupca nego nabaviti novog.

Automatizacija marketinga je najpovoljniji, najjednostavniji i najučinkovitiji način održavanja kontakta sa svojim kupcima, ovdje ne mislimo na slanje neželjene pošte već mislimo
na ciljane poruke svojim kupcima koji žele saznati više.

Izrada sadržaja važan je sastojak vaših marketinških kampanja i za održavanje kontakta s postojećim kupcima.

Podijelite s vašim kupcima inovacije na kojim trenutno radite ili istaknite vaše posebne ponude za vrijeme krize i razlikujte se od svojih konkurenata.

Aktivirajte se više na Facebooku i ostalim društvenim mrežama jer u doba kada su ljudi u izolacijama puno vremena provode na društvenim mrežama.

2) Budite vidljiviji svojim potencijalnim klijentima

Pokušajte biti što vidljiviji na društvenim mrežama, kada potencijalni klijent traži proizvod ili uslugu koju vi pružate odlučit će se za vašu tvrtku prije od konkurentne ako je vaš brand prije vidio.

Pregledajte sadržaj na vašim web stranicama i obavezno ažurirajte sadržaj koji je zastario i više ne vrijedi.

Zapamtite ...

"Nije važno što vi mislite o sebi, nego što drugi govore o vama i vašoj tvrtki ili brandu"

3) Optimizacija marketinške kampanje koja nosi više konverzija

Optimizacija stope konverzija je tehnika na koju se trebate fokusirati i nekada male promjene znače da više posjetitelja pretvorite u vaše kupce.

Veća prisutnost na društvenim mrežama i objave pozitivnih priča o svom poslu je jedan od važnijih koraka u cijelom procesu, cilj je naravno da zadobijete povjerenje vašeg potencijalnog kupca.

Vaša web stranica odnosno web stranica vaše tvrtke je praktički izlog vaše tvrtke, web stranica mora biti privlačna, dobro strukturirana i osmišljena te najvažnije lagana za korištenje kako bi potencijalni kupci dobili u što kraćem vremenskom roku od prvog učitavanja web stranice informacije koje ih zanimaju.

Extreme IT je tvrtka koja vam može pomoći u svim aspektima ovog procesa i koja vas može plasirati u digitalni svijet i digitalnu prodaju u kratkom roku.

Kontaktirajte nas i napravite razliku između vas i vaše konkurencije.

4) Mjerenje je ključ dobrog digitalnog marketinga

Ako ne mjerite, ne možete niti upravljati. A ako ne upravljate i ne optimizirate kampanju novac odlazi bez povrata ulaganja.

Na vama je da odlučite koji je vaš cilj i čemu prilagoditi kampanju, dali vas zanima direktna prodaja preko web trgovine ili upućeni pozivi prema vama ili nešto drugo ali obavezan dio marketinške kampanje je da se ispravno postavi mjerenje rezultata..

Ako pazite na vaš proračun što se tiče marketinških kampanja , a u ovo doba je to jako bitno onda morate znati što djeluje i dali dobro ulažete svoj novac.

5) Testiranje, Prilagođavanje i opet Testiranje

Za kraj ovog članka, ostavili smo ovaj veoma važan korak a to je testiranje.

Dok ne probate digitalni marketing ne možete znati dali on djeluje i koliko dobro djeluje te dali ste zadovoljni rezultatom ili niste zadovoljni rezultatom.

Zato postoji testiranje, kada se napravi određena kampanja prilagođena vašem poslovanju bitno je da pratite korak iznad a to je mjerenje i ako se ne pokazuje kao dobar izbor onda definitivno treba napraviti izmjene.

Kratki primjer...

Eksperimenti s oglasima trebaju biti brzi, jeftini i lagani. Ako oglas djeluje i daje zadovoljavajuće rezultate onda nastaviti sa sličnim i istim oglasima, ako ne djeluje otkazujete taj oglas i isprobavate s drugim.

Ako ste osjetili pad poslovanja ili želite isprobati digitalni marketing i napredovati digitalno a u ovo doba jako je važno da vaša tvrtka ima online prisustvo, slobodno nas kontaktirajte.
Naši stručnjaci mogu vam pomoći s cijelim procesom digitalnog marketinga od izrada web stranica ili izrada web trgovina, otvaranja poslovnih e-mailova, smještajem web stranice online pa sve do digitalnog marketinga i oglašavanja.

Napravite razliku od konkurencije i digitalizirajte svoje poslovanje kvalitetno.

KONTAKTIRAJTE NAS

Želite li ponudu? Nazovite nas +385 1 7899 620

Ponudu je moguće zatražiti putem e-maila info@extremeit.hr ili klikom na gumb ZATRAŽI PONUDU

Zatraži ponudu