Dali vam je potreban VPS server ?

Dali vam je potreban VPS server ?


Kada je riječ o odabiru pravog hostinga za vašu web stranicu imat ćete puno različitih mogućnosti i izbora.

Jedan od najčešćih oblika hostinga na koji ste naišli u pretraživanju je VPS hosting.

U nastavku opisujemo što je VPS hosting, kako funkcionira te prednosti i nedostatke, tako da možete odlučiti hoće li ova vrsta hostinga najbolje odgovarati vašim potrebama.

Što je VPS hosting ili VPS server ?

VPS označava Virtual Private Server. To bi vam moglo dati nekoliko tragova o čemu se radi u ovoj vrsti hostinga.

Prvo ćemo početi na dijelu "poslužitelja". Poslužitelj je u osnovi veliko računalo koje se koristi za pohranu datoteka na web mjestu.

Kada kupite bilo koju vrstu web hostinga, iznajmljujete prostor na poslužitelju od hosting tvrtke koja ima više desetaka ili stotine poslužitelja, poznatih kao centar podataka.

Kako bi bolje razumjeli kod običnog hostinga iznajmljujete dio poslužitelja koji dijelite s drugim korisnicima, kod dediciranog servera iznajmljujete kompletan server koji je namijenjen samo vama, a dok kod
VPS servera je kombinacija jednog i drugog hostinga.

Kod VPS Servera imat ćete pristup većoj razini resursa poslužitelja, poboljšati performanse web stranice, veću razinu sigurnosti i puno više.

Prednosti VPS servera:

a) Visoka razina pristupa resursima poslužitelja

S VPS serverom zajamčen vam je veći pristup resursima poslužitelja. To znači veću razinu pohrane, propusnosti, CPU-a, RAM-a i još mnogo toga.

Ponekad, ako koristite običan hosting može doći do pada performansi rada web stranice zbog drugih lokacija na istom poslužitelju. S VPS serverom to nikad neće biti slučaj.

b) Veća fleksibilnost i kontrola

Kad odaberete VPS hosting, pružate sebi veće mogućnosti poslužitelja i mogućnosti prilagođavanja. U osnovi ste manje ograničeni na VPS nasuprot zajedničkom hostingu kada je u pitanju što možete učiniti sa svojim poslužiteljem.

Na primjer, s većinom VPS domaćina imat ćete izbor operativnog sustava kao i vrstu softvera koji želite instalirati na svoj poslužitelj.

Većina VPS planova dat će vam i SSH pristup, a to je siguran izravan pristup poslužitelju.

c) Prilagodljiv vašim potrebama

Ako ste našli na ograničenja kod običnog hostinga, vjerojatno tražite oblik hostinga koji će rasti s vama i vašom web stranicom.

VPS hosting je prilično skalabilan, što znači da možete dodati više resursa ako vaša web stranica to zahtjeva.

Ako imate pitanja, slobodno nas kontaktirajte s Vašim upitom i naši stručnjaci će Vam pomoći u svim odgovorima dali je za Vas VPS hosting ili običan hosting.

Jedan smo od vodećih pružatelja usluge vps servera i web hostinga u Hrvatskoj.

NARUČI VPS SERVER

Želite li ponudu? Nazovite nas +385 1 7899 620

Ponudu je moguće zatražiti putem e-maila info@extremeit.hr ili klikom na gumb ZATRAŽI PONUDU

Zatraži ponudu