Heartbleed SSL propust

Heartbleed SSL propust


Heartbleed SSL bug zahvatio je oko 65 % web stranica – uključujući Facebook, Google, Amazon i većinu drugih web stranica koje koriste SSL protokol za zaštitu prijenosa privatnih podataka.

Heartbleed je medijski vrlo popraćen sigurnosni propust i tako su milijuni ljudi pozvani da promijene svoje lozinke na ugroženim stranicama. Heartbleed bug jedan je od rijetkih sigurnosnih propusta koji je prozvan „Katastrofom“.

Što je u biti OpenSSL ?

OpenSSL nam omogućuje šifriranje podataka te siguran prijenos istih uključujući privatne informacije poput lozinka, e-mailova, internet kupovine i drugih informacija koje bi se mogle zloupotrebiti.

Zašto je Heartbleed tako opasan ?

Potrebna je vrlo mala razina informatičkog znanja kako bi mogli iskoristiti Heartbleed propust te neovlašteno prikupiti privatne podatke.

Dali su naši korisnici bili izloženi Heartbleedu ?

Tvrtka smo koja prati informacije vezane za sigurnost informacijskih sustava na dnevnoj bazi, osigurali smo svoje sustave 20-tak minuta nakon što je ranjivost objavljena. Nemamo naznaka da je napad bio vođen protiv naših korisnika smještenih na našim serverima.

Želite li ponudu? Nazovite nas +385 1 7899 620

Ponudu je moguće zatražiti putem e-maila info@extremeit.hr ili klikom na gumb ZATRAŽI PONUDU

Zatraži ponudu