Koliko je cijena web hostinga ?

Koliko je cijena web hostinga ?


Kada se odlučili pokrenuti novu web stranicu, sigurno se pitate koliko će me mjesečno to sve koštati ili godišnje.

Ako imate dogovoreno održavanje za vašu web stranicu, čeka vas još jedan trošak a to je smještaj web stranice ili web hosting.

Da bi vaša web stranica bila dostupna posjetiteljima, hosting je neophodan trošak. U nastavku teksta ćete naći vodič za usporedbu troškova web hostinga za sve najpopularnije vrte web hostinga.

1) Cijena web hosting ?

Kako bi mogli točno odgovoriti na pitanje, koja je cijena web hostinga, uvijek kažemo da to ovisi, ali najjeftiniji hosting paketi koštaju oko 200 kn godišnje, a da je usluga kvalitetna i da ste sigurni
da pružatelj hosting usluge neće jednostavno nestati.

S druge strane ako vaša stranica ima jako puno posjetitelja i potrebno joj je puno resursa kako bi mogla funkcionirati, onda cijene mogu ići i do nekoliko tisuća kuna mjesečno.

Za veliku većinu tvrtki ne morate se previše brinuti oko visokog raspona cijena. Smještaj web stranica za većinu tvrtki ne premašuje veći iznos od 500 kn godišnje.

2) Različite vrste hostinga

a) Shared web hosting

Shared web hosting ili dijeljeni web hosting je hosting i smještaj web stranica koji je za većinu tvrtki dovoljan.

To je najpristupačnija opcija za smještaj i najbolji izbor ako se radi o manjoj ili novoj web stranici koja nije prevelika.

b) VPS server

Virtualni privatni poslužitelji ili VPS serveri koštaju u rasponu od 700 kn na više mjesečno, zavisno od resursa koji su Vam potrebni.

Glavna prednost VPS-a je što ne dijelite resurse s drugim korisnicima već imate unaprijed određeno koliko resursa pripada vašem paketu.

VPS je preporučen za veće web trgovine ili web stranice koje trebaju puno resursa i koji imaju visok broj posjetitelja na dnevno bazi.

c) Dedicated server

Namjenski poslužitelj je cijeli server dodijeljen samo Vama, dedicated server je namijenjen za vrlo velike stranice s jako puno posjetitelja gdje je vrlo bitna brzina i stabilnost u svakom trenutku.

Raspon cijena je okvirno od 2000 kn na dalje zavisno o resursima koji su Vam potrebni.

3) Spremni ste za kupnju web hostinga ?

xHosting.HR je jedan od vodećih hrvatskih pružatelja web hosting usluga. Kao jedan od vodećih hrvatskih web hosting pružatelja nudimo vam korisničku podršku od 0-24 sata dnevno i garanciju na povrat novaca.
Naše web hosting usluge počinju od 199 kn godišnje za jednostavnije hosting pakete. Da biste pronašli najbolje rješenje za hosting za svoju web stranicu ili tvrtku, posjetite našu web stranicu namijenjenu isključivo pružanju hosting usluga te registraciju domena i otvaranje poslovnih e-mailova.

NARUČI WEB HOSTING

Želite li ponudu? Nazovite nas +385 1 7899 620

Ponudu je moguće zatražiti putem e-maila info@extremeit.hr ili klikom na gumb ZATRAŽI PONUDU

Zatraži ponudu