Napravite dobar SEO za stranicu proizvoda

Napravite dobar SEO za stranicu proizvoda


Kada pričamo o SEO-u, nikada baš sve nije najjasnije - ali istraživanjima smo dokazali kako dobro optimizirana stranica proizvoda na web trgovini radi prednost nad konkurencijom.

Svaka web stranica, web trgovina ili web aplikacija napravljena je na jedinstveni način i SEO bi se trebao prilagođavati svakoj stranici posebno, no postoji par savjeta koji djeluju i rade prednost nad konkurencijom.

1) Poboljšajte strukturu stranice proizvoda

Web stranica Vašeg proizvoda možda neće biti idealna za slanje e-mailom, ali prilikom izrade i dizajniranja stranice proizvoda trebaju biti određeni prioriteti.

Tražite od Vaših dizajnera da stranica bude dobro prilagođena strukturnom kako bi se sadržaj mogao smisleno popuniti, pazite da ima sve potrebne elemente, od naslova proizvoda pa do često postavljanih pitanja naravno zavisno od proizvoda kojih prodajete.

Uvjerite se da je stranica privlačna i oku ugodna za pregledavanje.

2) Poboljšate sadržaj na stranici proizvoda

Većina web trgovina kada postavljaju svoje proizvode uglavnom izostavljaju opis proizvoda, kupci kao i tražilice vole opise proizvoda. Napravite detaljan ali ne prevelik opis proizvoda, rezultati će biti vrlo brzo vidljivi jer internet tražilice će bolje indeksirati Vaš proizvod te ako je proizvod dobro opisan dobiti ćete svakako dodatni plus od Google-a i ostalih tražilica.

Svakako savjetujemo da u opisu proizvoda koristite i ključne riječi za Vašu web trgovinu i proizvod, primjer ključnih riječi za naše tržište su: prodaja, kupi, pronađi, online itd...

3) Bogat i unikatan sadržaj

Kada ćete puniti sadržaj svojih proizvoda, sigurno ćete razmisliti o tome da je teško napisati svoj unikatan sadržaj i da ga je možda lakše kopirati s drugih stranica, no to baš i nije najbolja opcija.

Internet tražilice daju kao što smo gore naveli dodatne bodove za unikatan i bogat sadržaj, potrudite se i dajte si vremena i smislite unikatan sadržaj i opis za Vaše proizvode, pokušajte svoje buduće kupce navesti da je baš to proizvod s baš Vaše web stranice koji oni moraju imati i kupiti.

Napravite unutarnje veze na web stranici i blogu prema Vašim proizvodima, naprimjer ako prodajete kućanske aparate , napišite u Blogu recenziju nekog kućanskog aparata te napravite unutarnju poveznicu prema proizvodu koji se prodaje na Vašoj web trgovini.

4) Povezivanje web stranice

Dobro povezivanje web stranice jedno je od uvjeta i dobre i uspješne prodaje, zamislite da prodajete neki proizvod i kupac dođe na Vašu početnu stranicu i možda baš želi naručiti s Vaše stranice a nikako ne možemo pronaći proizvod to je problem koji sigurno neće postići kupnju.

Svakako savjetujemo da proizvod bude u glavnoj navigaciji, ako imate više proizvoda obavezno kategoriju ili kategorije proizvoda staviti u glavnu navigaciju Vaše web stranice kako bi budući kupac mogao što lakše pronaći proizvod zbog kojeg je došao na vašu web trgovinu.

5) Prijavite stranicu na Google Webmaster

Kada ste napravili novu stranicu potrebno je neko vrijeme kako bi Google indeksirao vašu stranicu.

Kako bi ubrzali proces, najbrži način je da otvorite Google Webmaster Tools i sami napravite prijavu Vaše stranice kako bi ista bila u što kraćem roku indeksirana na Googleu a i ostalim internet tražilicama.

Izrada web shopa je ozbiljan posao koji može biti ključan za Vaš uspjeh ili neuspjeh u online poslovanju i savjetujemo da odaberete ozbiljnu tvrtku koja zna posao i koja će napraviti kvalitetnu web trgovinu koja nosi prodaju.

Tvrtka Extreme IT je specijalizirana za pružanje usluge izrada web shopa i izrada web trgovine , ako želite kvalitetnu web trgovinu i procjenu cijene za izradu, svakako nas možete kontaktirati telefonskim putem ili putem e-maila te ćemo napraviti detaljnu analizu te Vam se povratno javiti.

KONTAKTIRAJTE NAS

Želite li ponudu? Nazovite nas +385 1 7899 620

Ponudu je moguće zatražiti putem e-maila info@extremeit.hr ili klikom na gumb ZATRAŽI PONUDU

Zatraži ponudu