Web dizajn trendovi 2016. godine

Web dizajn trendovi 2016. godine


Web dizajn se vrlo brzo mijenja gdje trendovi dolaze i odlaze vrlo brzo. Još uvijek radimo s nekim od tih trendova danas, ravan dizajn, performanse i brzina, usavršavanje korisničkog iskustva itd...

Međutim, što su trendovi koje možemo očekivati u 2016. godini ?

1) Više eksperimentiranja s izbornicima

Sve više web dizajnova nastaju s tako zvanim "skrivenim izbornicima" , sve češće ćete nailaziti na web stranice gdje izbornici neće biti odmah vidljivi na vrhu web stranica. Češće će se pojavljivati izbornici koji se otvaraju tekar pritiskom na gumb izbornika, s lijeve ili desne strane ili klikom na neki od elementa web stranice.

2) Scroll ili ipak ne scroll

Postoje prednosti i nedostaci oba načina.

Dugo listanje odnosno skrolanje, možda se čini prirodnijem, ali što ako posjetitelju promakne bitan sadržaj ?

Predviđamo da će sve više web stranica početi koristiti što manje scrolla odnosno da sve što trebate vidjeti i znati bit će odmah vidljivo i bez potrebe za pomicanjem prema dolje.

3) Ravan dizajn dominacija i 2016. godine

Ravan dizajn i dalje će dominirati tijekom 2016. godine. Najbolje nam pokazuje primjer, što se Google usudio napraviti redizajn svog logotipa i napraviti ga što ravnijim i čitljivijim.

4) Forme preko cijelog ekrana

Sve više nailazit ćete na full screen loginove ili kontakt forme. Umjesto da tražite po stranici kutak gdje se možete logirati ili poslati upit, od sada više ćete nailaziti na gumbiće za kontakt koji će pritiskom otvarati novi prozorčić za logiranje ili kontakt formu.
Želite li ponudu? Nazovite nas +385 1 7899 620

Ponudu je moguće zatražiti putem e-maila info@extremeit.hr ili klikom na gumb ZATRAŽI PONUDU

Zatraži ponudu