Kako ubrzati web stranicu?

Kako ubrzati web stranicu?


Uzmite vaš mobilni uređaj i posjetite svoju web stranicu. Provjerite dali se vaša web stranica učita u manje od 2 sekunde. Ako ne, onda imate problem.

Vrijeme je da ubrzate vašu web stranicu, jer oko 60 % posjetitelja koji koriste pametne telefone će napustiti vašu web stranicu ako im se praktički ne učita odmah.

Kako provjeriti brzinu Vaše web stranice ?

Mnogo je alata koji se mogu koristiti za provjeru brzine web stranice, jedan od najpoznatijih je Googleov Pagespeed test. On pokazuje koliko se brzo vaša web stranica učitava i na mobilnom telefonu i na desktop računalima.

Zašto vaša web stranica mora biti brza ?

Sporost učitavanja web stranica je za većinu ljudi frustrirajuća. Čak i ako je web stranica super i vizualno dotjerana, sporost će otjerati vaše potencijalne posjetitelje i kupce. Važna napomena je i da Google i Bing gledaju brzinu vaše web stranice i veća rangiranost je moguća samo ako je vaša web stranica brza.

Evo nekoliko savjeta kako da Vašu web stranicu ubrzate i za više od 50 % :

1) Kompresiranje sadržaja


Komprimirane stranice uzet će manje vremena za učitavanje i sadržaj će se prikazati puno brže uz neku od kompresija.

2) Fontovi


Nemojte koristiti više različitih fontova na jednoj stranici. Koristeći samo jedan font može pomoći i smanjiti vrijeme učitavanja.

3) Slike


Korištenje slika visokih rezolucija naravno jako će usporiti vašu web stranicu. Ako na stranici imate samo 5 slika koje su po 5 mb, to je 25 mb koje korisnik treba prvo preuzeti kako bi se sadržaj prikazao. Koristite slike koje su optimizirane za web, gdje je kvaliteta smanjena do razine koja nije oku vidljiva, uštedit ćete i do 80 % prostora, dok će učitavanje web stranice biti puno brže.

4) Birajte hosting tvrtke koje su pouzdane


Važan faktor u brzini Vaše web stranice je i sam hosting. Odaberite hosting tvrtku koja drži do svojih servera i njihove stabilnosti.

Naša preporuka za hosting tvrtku za Hrvatske posjetitelje je xHosting.HR

5)  Cache


Važan faktor u brzini Vaše web stranice je i Catch, Catch sprema podatke koji se često koriste za učitavanje Vaše web stranice lokalno na Vaše računalo i učinit će da se Vaše web stranice učitavaju vrlo brzo.

Zapamtite, nakon što ste optimizirali svoje web stranice, budite ispred svojih konkurenata i povremeno testirajte svoje web stranice, pratite što vam Google kaže i što je potrebno napraviti kako bi povećali brzinu svojih web stranica.
Želite li ponudu? Nazovite nas +385 1 7899 620

Ponudu je moguće zatražiti putem e-maila info@extremeit.hr ili klikom na gumb ZATRAŽI PONUDU

Zatraži ponudu